27 °C
Világbajnokokkal, és sztárszínészekkel kezdték a tanévet a Pető Intézetes gyerekek
2017. szeptember 07. 13:35
Idén 7. alkalommal került megrendezésre a Négy kerékről két kerékre elnevezésű jótékonysági motoros rendezvény, mely keretein belül majdnem 100 mozgássérült gyereket vittek „vad motorosok” Budapest utcáira motorozni. 
A nagyszabású motoros felvonuláson: Búza Sándor – műsorvezető, Gianni – televíziós műsorvezető, Harsányi Levente-színész, műsorvezető, Kovács KOKO István-világbajnok ökölvívó, Sebestyén Péter –gyorsasági motorversenyző, Semmi-Kiss Tünde – modell, motorversenyző, Szabó Győző – színművész, Talmácsi Gábor – világbajnok motorversenyző és Tóth Roland – színművész vett részt közel 100 motoros társukkal, hogy igazán jól kezdődjön a tanév a kisdiákoknak.- Fantasztikus érzés látni, a felhőtlen boldogságot a gyerekek arcán, ahogy szinte szaladnak a motorok felé, mindegyikük megtalálva saját magának a legmegfelelőbb helyet a vasparipák ülésén. Jó látni, hogy évről – évre mennyivel felszabadultabban tudják élvezni a motorozást a mozgásukban korlátozott kisgyerekek is. – mondta Császár Claudia a rendezvény kitalálója és főszervezője.
A Budapest Tuk-Tuk jóvoltából már az összes olyan mozgáskorlátozott gyerek motoron kezdheti a tanévet, aki vágyik kipróbálni ezt az extrém sportot.
A BRFK motoros szakosztályának köszönhetően az évnyitó motoroztatás teljes biztonságban zajlott idén is Budapest utcáin, a Groupama Biztosító az összes résztvevő biztonságos közúti közlekedését biztosította, a Mentőmotor Alapítvány szolgálatait idén sem kellett igénybe venni, de jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát. 
Az intézeten belül maradt gyerekeket a Motoros Akadémia vezetéstechnikai motorjaival illetve a Hungaroring-Miniring kézműves játékaival szórakoztatták a szervezők.

"Idén is hatalmas örömmel vettünk részt a 4 kerékről 2 kerékre rendezvényen. A Miniring sátorban játékos ügyességi és logikai feladatokat próbálhattak ki a gyerekek, de akár egy motoros bukósisak dizájnját is megtervezhették. A felvonuláson a Hungaroring Motoros Akadémia is részt vet, kis utasának ezzel felejthetetlen pillanatokat szerezve." - Gulyás Anikó, Miniring projektvezető.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015
Adatkezelési tájékoztató