Gyere velünk az iskolába – biztonságosan!
2018. szeptember 07. 11:59
Gyere velünk az iskolába – biztonságosan! 
A tanévkezdet egyet jelent azzal, hogy a nyári szünet után az iskoláskorú gyerekek egyszerre, csapatostul jelennek meg a mindennapok közlekedésében, ezért is fontos, hogy a járművezetők felkészüljenek a megváltozott közúti forgalomra, és az őszi időjárással együtt érkező speciális kockázatokra. 
S természetesen legalább ennyire fontos, hogy a gyerekek a lehető legkörültekintőbben, a saját „eszközeikkel” óvják magukat az utakon – közlekedjenek akár gyalogosan, kerékpárral vagy éppen a szüleikkel, autóval. 

A Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Tanpálya már évek óta egyik fontos feladatának tekinti a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelését. Az idén csatlakozott az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság iskolakezdéshez kapcsolódó kampányához.  
Az idei tanévben is folytatódik a kilenc éve működő „Az iskola rendőre” program, amely célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése. 
„A Hungaroring és a Tanpálya számára fontos a társadalmi szerepvállalás, s ennek egyik alappillére a biztonságos közlekedésre nevelés, amit nem lehet elég korán elkezdeni – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Számtalanszor elmondtuk már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni ennek a fontosságát. Nem titkolt célunk az is, hogy az itt szerzett ismeterek megalapozzák a kultúrált közlekedést. A MiniRing táborainkban, valamint a Hungaroringen zajló osztálykirándulások és interaktív közlekedési órák alkalmával kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek a saját nyelvükön, játékos formában sajátíthassák el a legfontosabb tudnivalókat, amelyek az utakon akár az életüket is megóvhatják.” 


Adatkezelési tájékoztató