Lendületben a MiniRing!
2017. október 04. 10:09

 

Dübörög a Miniring csapata! Az elmúlt két hétben kollégáink nyolc különböző helyszínen és rendezvényen „hajtották végre küldetésüket”, ami nem más, mint hogy a lehető legtöbb gyerek sajátítsa el játékos formában a biztonságos közlekedés alapjait.

Elsőként immár hagyományosan vett részt a csapat az Andrássy úton megrendezett Autómentes napon (szeptember 16-17.), amelyre az idén is szép számmal látogattak el a kisgyermekes családok, így volt kereslet az ügyességi és logikai játékokra. A legkisebbek a Hungaroring alakú szőnyegen autózhattak, miközben a nagyobbak  a környezettudatos közlekedéssel kapcsolatos alkotómunkát végeztek: környezetbarát kisokos füzetet töltöttek ki, színeztek ki, „zöldautót”, illetve „zöldkerékpárt” terveztek.

Ezután ötven óvodás számára szolgáltatott a Miniring teljes programot a mogyoródi Juhász Jácint Művelődési Ház autómentes napi programján (szeptember 19.), ahol a picik nagy érdeklődéssel, és persze lelkesedéssel vetették bele magukat a játékos feladatokba. 

Az ORFK-OBB szervezésében az idén is megrendezték a Biztonság hete programsorozatot, amely során három helyszínen, Cegléden (szeptember 18.), Monoron (szeptember 20.) és Nagykőrösön (szeptember 21.) ismerkedhettek meg a gyerekek a MiniRing közlekedésre nevelési programjával – a résztvevő diákok száma minden helyszínen 100-100 fő volt. Nagykőrösön kibővült a program egy flash mobbal, ami után a gyerekek egy nagy körben állva a kezükben a következő felhívás szövegét tartották: „Ne szenvedjen halálos balesetet senki ezen a napon, az EU útjain!” 

A Kutatók Éjszakáján a MiniRing programjai kiegészülnek a Hungaroring Motoros Akadémia programjaival (szeptember 29.) – erre az alkalomra az érdeklődő egyetemisták számára egy 13+1 KRESZ-totót állítottak össze a nagy sikerű KRESZ-Faktor kérdéssorából. A helyesen kitöltők között Ifjúsági Bázis tréninget sorsoltak ki, amely során a gyakorlatban is megtapasztalhatják a nyertesek a Tanpályán, milyen, amikor megcsúszik az autó hátulja – természetesen tökéletesen biztonságos körülmények között. 

 

A MiniRing program ezt követően „hazatért” – a Hungaroringen első alkalommal megtartott klasszikus autóverseny keretében színesítette programjaival az élményfaktort (szeptember 29-október 1.). Volt itt megépített pálya futóbicikliknek és rollereknek, és persze elmaradhatatlan logikai játékokat is kipróbálhattak a gyerekek. No és hogy stílszerűek legyünk, az eseményhez kapcsolható „Classic kvízt” is kitölthették.

 

 

 


Adatkezelési tájékoztató