Michelisz, Kiss és Szalay a Mikulásgyár Grand Prix-n
2017. december 15. 09:54
Mikulás-sapkás gyerekek vették birtokba a Hungaroring célegyenesét és boxait vasárnap. Hazánk Formula–1-es versenypályája az idén csatlakozott a Mikulásgyár kezdeményezéséhez, megnyitott egy gyűjtőpontot a kapuin belül, s az egészet megfejelte azzal, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezte a Mikulásgyár Grand Prix-t, amelyen hazánk legismertebb autóversenyzői segédkeztek a célegyenesben megtartott akadályverseny sikeres lebonyolításában. A túraautó-világbajnokságon ezüstérmet szerző Michelisz Norbert egyenesen a párizsi díjkiosztó gáláról érkezett, hogy elrajtoltassa a versenyt, nehéz volt eldönteni, hogy a gyerekek azt élvezik jobban, hogy közös fotót készíthetnek vele, vagy azt, hogy futhatnak a legendás aszfaltcsíkon. Michelisz rajtoltatott, Kiss Norbert kamionos Európa-bajnok irányított a fordulóban, a célban pedig a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt és Dakarra készülő Szalay Balázs adta át a nyeremény mikulás-sapkákat a futóknak.„A gyerekek nagyon bátrak és elszántak, ami nem csupán a futóverseny során derült ki, hanem akkor is, amikor habozás nélkül beszálltak a tűzoltó-autó kosarába, hogy feldíszítsék a Groupam Biztosító Zrt által megalkotott szimbolikus Ring karácsonyfáját. Bevallom, bíztam benne, hogy nekem ezt nem kell megtennem, mert tériszonyom van. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam ehhez a kezdeményezéshez, s hogy játékos formában az ő figyelmüket is felhívhattuk a közlekedésbiztonság fontosságára” – mondta Michelisz Norbert, aki Gyulay Zsolttal együtt beállt babgulyást, illetve kakaós csigát porciózni a versengésben elfáradt gyerekeknek. „A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a szezon során jó néhányszor szervezünk olyan aktivitást, amelynek a főszereplői gyerekek, s most is jó érzés volt látni, mekkora örömet szereztünk a családoknak. Bár a kisvonat szokatlan jármű a Hungaroringen, látva a sikerét, lehet, hogy állandósítjuk” – viccelődött Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, de azt ő is belátta, hogy a legnépszerűbb program mégiscsak az volt, hogy tűzoltó-autó kosarából lehetett karácsonyfát díszíteni. 
„Én még mindig hiszek a mikulásban” – mosolygott kamionos Európa-bajnokunk Kiss Norbert, s csatlakozott hozzá a Dakar-ralira készülő Szalay Balázs is, aki elárulta, ő még az idén is kitette az ablakba a csizmáját, s kapott is bele csoki mikulást. A Dakar-ralin ezzel óvatosabban bánik, ugyanis előfordult Afrikában, hogy aki a sátron kívül hagyta a csizmáját, reggelre kelve nem ajándékot, hanem skorpiót talált benne.  Ilyesmitől most nem kellett tartani, igaz, a téli időben nem is akarta senki levenni a csizmáját. Helyette elmentek kisvonatozni, vagy Hop on, Hop off buszokkal járták be a pálya aszfaltcsíkját, terepjárókkal a Hungaroring vadregényes erdejét, vagy éppen a fűtött boxokban találták meg az őket legjobban szórakoztató programot – részeg-szemüveges vezetést, kerékcsere-szimulátort, mikulás-kereső versenyt. Hatalmas tetszést aratott, hogy az egyik boxban állt egy piros autó – no nem a télapó szánja, hanem egy valódi Ferrari. No meg a Gender Racing két Formula–Renault-ja, amelyet közelről is szemügyre vehettek a gyerekek. 
„Látszik, hogy ebben a programban a szívük-lelkük benne van” – a köszönte meg a programot az egyik nagycsaládos apuka, jelezve, a Mikulásgyár Grand Prix résztvevői nagyon jól érezték magukat a különleges eseményen. A Hungaroringen kialakított Mikulásgyár gyűjtőponton továbbra is várják az ajándékokat a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat. A gyűjtőpont december 22-éig hétfőtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva. Adatkezelési tájékoztató